Interkerkelijke Evangelisatie Commissie

< Vorige

 

Nacht van Gebed 2017

Vrijdag 16 juni om 20.00 uur start de jaarlijkse Interkerkelijke Nacht van Gebed, die duurt tot zaterdagnacht 2.00 uur. Dit jaar in de Rehoboth Kerk, Dr. Plesmanstraat 20. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om (een deel van) deze avond/nacht samen te komen. Om biddend verbonden te zijn met vervolgde christenen wereldwijd en op de bres te staan voor hen.

Denis uit Kenia raakte drie jaar geleden zwaargewond bij een aanslag op zijn kerk en hij overleefde de aanslag ternauwernood. Openlijk geweld tegen christenen neemt toe. Wij kunnen hen ondersteunen door gebed. Uw gebed maakt verschil voor vervolgde broeders en zusters! Luister tijdens de Nacht van Gebed naar hun verhalen en steun hen in gebed. Gelooft u dat uw gebed impact heeft? Jezus leert ons om ook voor onze vijanden te bidden en daarom bidden we voor vervolgde christenen én hun vervolgers. Dat is wat 16 op 17 juni op verschillende plaatsen in Nederland en België gebeurt. De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die zich inzet in zo'n vijftig landen. Zij verspreiden Bijbels en boeken, geven les uit de Bijbel, leiden kerkleiders op en geven praktische en financiële hulp aan vervolgde christenen in moeilijkheden. Er zitten ontelbaar veel mensen gevangen in werkkampen in Noord-Korea en Oezbekistan. In Somalië en Pakistan worden christenen gedood omdat ze de Here Jezus volgen. En in het Midden-Oosten en India worden christenen dagelijks bedreigd.

Hoe ziet de avond eruit? De avond/nacht is in gebedsblokken ingedeeld. Ieder gebedsblok wordt ingeleid door een kort filmfragment vanuit diverse landen en eindigt met muziek en zang. We hopen van harte dat velen tijdens deze Nacht van Gebed mee doen als voor broeders en zusters in verschillende andere landen gebeden wordt. Loopt u rustig binnen en kijk hoe lang u blijven wilt. Voor meer informatie: tel. 6 19 43 35 of www.nachtvangebed.nl 

 

Interkerkelijke Evangelisatie Commissie Zwijndrecht